facebook tracking

ANTTI

VIISI SYYTÄ, MIKSI VIIHDYN CYBERCOMILLA

Senior System Specialist Antti Rahikainen, 32, nauttii Cybercomin tarjoamista haasteista ja vapaudesta niin paljon, että palasi yritykseen oltuaan muualla töissä. Näistä syistä hän valitsi Cybercomin.

1. Cybercom tukee osaamista

Antti Rahikainen sai ensikosketuksen Cybercomiin opiskeluaikana Tampereella, kun kaveri houkutteli hänet töihin service deskiin vuonna 2011. Kolmivuorotyö sopi diplomi-insinöörin opintoihin ja toi tuntumaa alaan. Kun kokemusta karttui, Antti pääsi mukaan ensimmäisiin asiakasprojekteihin.

”Service deskissä työskennellessä oma kiinnostus kohdistui media-asiakkaisiin sekä erityisesti videopalveluihin ja suoratoistoon liittyviin tekniikkoihin, joten siirtyminen asiakastyöhön näiden pariin oli luonnollinen kehityskaari.”

Valmistumisen jälkeen Antti muutti Helsinkiin ja siirtyi istumaan täyspäiväisesti media-asiakkaan luokse Cybercomin konsulttina.

Sen jälkeen Antista on tullut Cybercomin moniosaaja, jolta luonnistuu DevOps, OpenSource-teknologiat sekä AWS-infrastruktuuri joko yksittäin tai niiden yhdistelminä. Hän seilaa sulavasti niiden välillä ja on kaikissa kuin kotonaan.

Antti nauttii itse siitä, että voi omaksua monia eri teknologioita. On kutkuttavaa, kun voi hypätä saman tien syvään päähän uuden teknologian, kuten Kuberneteksen, kanssa.

”Eri teknologioissa on kuitenkin pohjalla samat tietotekniset periaatteet sekä lainalaisuudet, joten kysymys on enemmän kyvystä soveltaa oikeaa teknologiaa tiettyyn ongelmaan. Hieman kuin maalari valitsee oikean pensselin käyttökohteen mukaan.”

Haasteita työssä riittää, sillä teknologia kehittyvät jatkuvasti ja jokaisella asiakkaalla on erilaiset tarpeet. Cybercom myös kannustaa osaajiaan itse ehdottamaan teknologioita, joita he haluaisivat oppia.

”Tulevaisuudessa minua kiinnostaisi tutustua paremmin tekniikkaan tekoälyn takana ja tekoälyn tuomiseen osaksi nykyisiä projekteja.”

DSC_3282.jpg

2. Fiksut työkaverit

Työntekijöiden välinen kommunikaatio ja luottamus ovat Antin mukaan Cybercomin valtteja.

Cybercomilla työskentelee lähes 200 IT-alan asiantuntijaa Suomessa, ja työkavereiden ammattitaito on tehnyt vaikutuksen Anttiin. Kaikki myös tietävät, että apua saa aina pyytää.

”Jos sanon, etten osaa jotain, paikalle tulee heti pari kaveria tutkimaan tilannetta”, Antti kertoo.

Kehuja saavat myös Cybercomin järjestämät vapaa-ajan tapahtumat. Iltapäiväkahvien yhteydessä järjestetään päivittäin leikkimielinen kello kahden tietovisa. Mieleen on jäänyt myös matka Tallinnaan yrityksen kesäjuhlille.

”Kaikki saavat vaikuttaa siihen, mitä teemme yhdessä. Joku saattaa vaikka heittää, että olisi kiva nähdä uusin Star Wars. Sitten vain kerätään nimet listaan ja lähdetään”, Antti sanoo.

DSC_3312.jpg

3. Aina kiinnostavia projekteja

Cybercomin asiakkaita ovat muun muassa Alma Media, MTV, KONE, Outotec, Sandvik, Opetushallitus ja Väestörekisterikeskus. Tällä hetkellä Antti on mukana neljässä projektissa. Hänestä on ollut hienoa huomata, miten yksiin omat ja Cybercomin kiinnostuksenkohteet menevät.

”Cybercomilla mietitään, mitä halutaan tehdä firmana. Tarjousta ei tehdä mihin tahansa projektiin.”

Antti nauttii haastaviin projekteihin hyppäämisestä ja uusien teknologioiden omaksumisesta.

”Joillekin toisaalta sopii paremmin syvällinen perehtyminen tiettyyn pilviteknologiaan tai ohjelmointikieleen. Kaikkia näitä ominaisuuksia tarvitaan onnistuneessa asiakasprojektissa, joten hommia riittää jokaiselle.”

Konsultin työssä mukavaa on Antin mukaan se, että pitkiäkin projekteja voi vaihdella, jos tuntuu, että haluaa tehdä jotain muuta.

”Konsulttina en ole sidottu yhteen tehtävään loppuiäksi.”

4. Vapaus rakentaa oma työpäivä

Vapaus ja rentous. Ne tulevat ensimmäisenä mieleen, kun Antti kuvaa työilmapiiriä Cybercomilla. Hän saa tehdä oman kalenterinsa käytännössä itse. Tärkeintä on, että työt tulee tehtyä. Työpäivät rakentuvat sen mukaan, mitä asiakkaan kanssa on sovittu. Työpisteinä on asiakasyritykset, Cybercomin toimisto Helsingin Kampissa – ja joskus oma kotisohva.

”Etätöitä saa tehdä silloin kun haluaa, ja töistä voi lähteä aiemmin, jos tarve vaatii. Se on minulle tärkeää, ja siksi viihdyn konsulttina Cybercomilla”, Antti sanoo.

DSC_3263.jpg

5. Aina voi palata takaisin

Vuonna 2016 Antti lähti Cybercomilta tamperelaiseen IT-firmaan kokeillakseen, miltä tuntuu keskittyä vain yhden tuotteen tekoon. Yhteys Cybercomiin säilyi, ja kun uusi työpaikka ei ottanut tulta alleen, palasi Antti takaisin vanhan työpöytänsä ääreen.

”Oli helppoa ja turvallista palata entiseen työpaikkaan. Kollegat olivat pysyneet samoina ja sain heti uusia, kiinnostavia projekteja.”

Antti on Cybercomin moniosaaja, joka elää ja hengittää DevOps-, Open Source- ja AWS-infran maailmaa. Cybercomilla pilviasiantuntijat muodostavat huippuosaajien joukon, joilla yhteisöllisyys ja toisilta oppiminen ovat avainasemassa. Asiantuntijamme auttavat asiakkaitamme rakentamaan Amazon Web Services (AWS) -palveluun pohjautuvia pilvipalveluita usean vuoden DevOps- ja pilviteknologiakokemuksella.

 

Teksti: Ida Valpas 

Kuvat: Kati Saari

Katso avoimet AWS-pilviteknologiaan liittyvät työpaikkamme
Kato avoimet DevOps työpaikkamme
Teamtailor

Career site by Teamtailor