facebook tracking

AMANDA

URAHAAVE TOTEUTUI CYBERCOMILLA

Palaset loksahtivat paikalleen, kun Amanda Åström, 34, astui sisään Cybercomin ovista. AWS-konsulttina hän voi hyödyntää vaiherikasta urapolkuaan.

Amanda on ollut töissä Cybercomilla vasta kolme viikkoa, mutta hän on jo löytänyt oman aamurutiininsa: ensin kahvikoneelle hakemaan kahvia, jotta kohmeiset sormet lämpenevät. Sitten hän toivottaa hyvät huomenet lähellä istuville työkavereille ja avaa sähköpostin ja Slackin. Iltapäivä kuluu uusiin järjestelmiin tutustuen.

Pian tahti alkaa kiihtyä, sillä kalenteriin on jo tipahtanut ensimmäiset kutsut asiakasprojekteihin liittyviin tapaamisiin. Juuri asiakasprojektien kanssa työskentelyä Amanda odottaa eniten työstään.

”Ihastuin Cybercomiin, koska täällä ajatellaan kestävää kehitystä. Tarkoituksena ei ole tehdä sokeasti rahaa vaan ajatella pidemmälle.”

"KOODI ON KAUNISTA!"

Amanda on yksi kolmesta Cybercomin tulokkaasta, jotka saivat työpaikan käytyään kesällä kolmen kuukauden mittaisen intensiivikoulutuksen AWS-pilvipalveluista. Cybercom järjesti kurssin yhdessä Academyn kanssa, koska yritys halusi tarjota alanvaihtajille mahdollisuuden työllistyä it-alalle ja samalla helpottaa alan työvoimapulaa.DSC_3233.jpg

Amandan tie pilvipalveluasiantuntijaksi on ollut värikäs. Vielä teini-ikäisenä hän ajatteli tanssivansa balettia ammatikseen. Urahaave ehti vaihtua myös varhaiskasvatukseen ja liiketoimintaan ennen kuin Amanda löysi kutsumuksensa tietojenkäsittelystä.

”Koodi näyttää minusta visuaalisesti kauniilta. Sitä on kiva katsoa ja tehdä.”

Hän uskoo, että monipuolisen kokemuksen ansiosta hän osaa suhtautua avarakatseisesti erilaisiin projekteihin.

”Olen ollut töissä esimerkiksi Postilla, joten minulla olisi omakohtaista kokemusta heidän palveluidensa kehittämistarpeista. Kaikesta on jäänyt käteen jotain, mitä hyödyntää tulevaisuudessa.”

 

LISÄÄ ROHKEUTTA NAISILLE!

Naisten osuus IT-alan asiantuntijoista Suomessa on noin 27 prosenttia. Myös Amanda on huomannut, että alanvaihdon myötä naiset ovat kadonneet ympäriltä.

”Ehkä koodin naputtelu ei kiinnosta naisia, sillä he suuntautuvat enemmän palvelumuotoiluun ja ICT-liiketoimintaan.”DSC_3106-Edit.jpg

Amandan mielestä yksi syy voi olla se, että naiset eivät uskaltaudu miesvaltaiselle alalle.

”Minäkin sain vähän kommenttia, että olenpa rohkea, kun lähdin tälle polulle.”

Cybercomin toimistolla monet esimiehet ovat naisia, mutta arjessa sukupuoli ei näy millään tavalla – ellei lasketa naistenvessasta löytyvää kosmetiikkakoria.   

”On kiva päästä asiakasprojekteihin osoittamaan, että kyllä me naisetkin osataan."

 

HIERARKIA HISTORIAAN!

Cybercomin Suomen-toimitusjohtaja Tapio Koivisto, tuttavallisemmin Tapsa, kävelee keittiöön ja moikkaa iloisesti. Amandasta on ollut hauska huomata, että yrityksen hierarkia on matala. Hän odottaa pääsevänsä tutustumaan työkavereihin paremmin yrityksen tulevalla Nuuksion-matkalla ja Octoberfesteillä.DSC_3159-Edit.jpg

Moni kollega ehti kysellä, mitä Amanda opiskelukavereineen oppi intensiivikurssilla. Sen vuoksi he pystyttivät toimiston aulaan loppuprojektinsa tunnetilamittarin. Ensin laitteella otetaan kuva. Sitten painetaan AWS IoT Button -nappulaa, jonka kurssilaiset ohjelmoivat tunnistamaan eri tunteita. Lopuksi laite kertoo, kuinka monta prosenttia eri tunnetiloja käyttäjällä on.

”Kun esittelimme projektin osastokokouksessa, saimme vau-reaktioita.”

 

EI KAHTA SAMANLAISTA PÄIVÄÄ

Työpäivän jälkeen Amanda istahtaa tunniksi bussiin, joka vie hänet kotiin Sipooseen. Se on hyvä hetki tankata tietoa esimerkiksi uusista AWS:n lanseerauksista tai lukea teoriaa seuraavaa AWS-sertifikaattikoetta varten.

”Kurssilla painotettiin elinikäisen oppimisen mallia. Teknologia kehittyy jatkuvasti ja se vaatii uuden opiskelua. Ei voi jäädä paikalleen makaamaan.”DSC_3051.jpg

Juuri jatkuva muutos kutkuttaa Amandaa. Hän on iloinen, että tasaiset toimistohommat ovat vaihtuneet konsultin pestiin.

”Tykkään, ettei ole kahta samanlaista päivää. Silloin pääsen toteuttamaan itseäni.”

Tulevaisuudessa hän toivoo voivansa työskennellä asiantuntevana tekijänä asiakasprojektissa.

”Academyn AWS-intensiivikoulutus oli yksi elämäni parhaimmista kesistä. Sen myötä moni asia on loksahtanut paikoilleen.”

Lue myös: Balettitanssijasta AWS-pilviasiantuntijaksi

Amanda työskentelee Cybercomilla AWS-asiantuntijana. Cybercomilla pilviasiantuntijat muodostavat huippuosaajien joukon, joilla yhteisöllisyys ja toisilta oppiminen ovat avainasemassa. Asiantuntijamme auttavat asiakkaitamme rakentamaan Amazon Web Services (AWS) -palveluun pohjautuvia pilvipalveluita usean vuoden DevOps- ja pilviteknologiakokemuksella.

 

Teksti: Ida Valpas 

Kuvat: Kati Saari

KATSO AVOIMET TYÖPAIKKAMME TÄÄLTÄ
Teamtailor

Career site by Teamtailor