facebook tracking

SAMI

”En osannut aavistaa, kuinka paljon oppisin Cybercomilla”

Sovellusarkkitehti Sami Karvonen,31, kuvitteli tulevansa Cybercomille Java-koodaajaksi. Taitojen karttuessa yritys on tarjonnut Samille mahdollisuuden huimaan urakehitykseen.

”Aloitin Cybercomilla valmistumiseni jälkeen vuonna 2017. Olisin hakenut useampaan yritykseen, mutta Cybercom vaikutti kiinnostavimmalta. Ensin sain muutaman pienen projektin, jossa taitojani testattiin. Puolen vuoden päästä pääsin mukaan Väestörekisterikeskuksen ensimmäiseen projektiin ja sillä tiellä olen edelleen.

Olen valmistunut Aalto-yliopistosta tietotekniikan diplomi-insinööriksi. Opiskeluaikoina työskentelin ainoana kehittäjänä kirjastoalan projektissa. Siellä tein mitä pyydettiin, mutta olin epävarma taidoistani. Mietin, mitä pidempään alan töitä tehneet ajattelisivat koodistani. Cybercomilla olen huomannut, että osaan työni oikeasti, ja se on kasvattanut ammatillista itsevarmuutta.

DSC_3391.jpg

Työskentelen kahdeksan hengen tiimissä, jossa on osaajia eri yrityksistä. Olen saanut paljon palautetta siitä, että opin asioita nopeasti. Kun sovellusarkkitehti vaihtoi tehtävää keväällä, minut valittiin tiimin päätöksellä hänen tilalleen. Aluksi yllätyin, mutta totuin uuteen rooliin nopeasti. Se on lisännyt vastuuta, mutta keskustelemme yhä kaikesta tiimin kanssa ja teemme päätökset yhdessä. On ollut helppo ottaa isoja ura-askelia, kun muut tiimistä ovat olleet tukenani.

Vaikka istun päivät Väestörekisterikeskuksen tiloissa, tapaan Cybercomin työkavereita esimerkiksi illanvietoissa. On myös ollut kiinnostavaa osallistua Cybercom Academyyn, jossa esitellään muissa talon projekteissa hyväksi havaittuja teknologioita.

DSC_3387.jpg

Kun hain Cybercomille töihin, minulle sanottiin, että yrityksessä kyllä ylenee, jos osaamista löytyy. En silti osannut aavistaa, kuinka paljon tulisin oppimaan. Kuvittelin, että tulen vain Java-koodaajaksi. Nyt tiedän paljon siitä, miten isommat järjestelmät pyörivät sen ympärillä.

Seuraavaksi haluaisin oppia lisää AWS-pilvipalvelusta, joka käytetään Väestörekisterikeskuksella. Tykkään haastaa itseni enkä viihtyisi työssä, jossa ei ole haasteita.”

Sami työskentelee Cybercomilla sovellusarkkitehtina. Sami toimii asiakkaallamme Väestörekisterikeskuksella kahdeksan hengen monitoimittajatiimissä ja tähtää seuraavaksi oppimaan lisää AWS-pilvipalvelusta.

 

Teksti: Ida Valpas 

Kuvat: Kati Saari

Katso avoimet työpaikkamme ohjelmistokehityksen parissa
Teamtailor

Career site by Teamtailor